In de media

Bake-it authentic - authentiek vloerbrood in een handomdraai

28-02-2017

Borgesius introduceert op Bakkersvak in Rosmalen een nieuw lid in de familie van Bake-it. Naast Bake-it Easy en Bake-it Classic is vanaf heden ook Bake-it Authentic verkrijgbaar. Diepgevroren deegstukken om elk moment van de dag brood te bakken, met een open glazige structuur en een dunne krokante korst.

Bake-it zijn gerezen ongebakken deegstukken en worden diepgevroren in dozen, door totaalleverancier Van Zelst gratis bezorgd. Met het brede aanbod aan deegstukken kan elk gewenst brood worden gebakken. Van fluweel zacht witbrood tot robuust donker meergranen brood. Alle deegstukken worden bereid met voordeeg en zijn e-nummervrij. Bake-it is uitermate goed geschikt voor ondernemers die de broodbereiding willen outsourcen, de productiekosten willen verlagen en de kwaliteit en verkrijgbaarheid willen verbeteren. Er zijn drie type Bake-it verkrijgbaar. Bake-it Easy voor krakend vers vloerbrood in 50 minuten. Bake-it Classic voor maximale flexibiliteit in het busbrood aanbod. En nu ook Bake-it Authentic, voor echt artisanaal vloerbrood.

De Authentic deegstukken bewaar je in de vriezer. Om te komen tot het beste broodresultaat moet het deeg nog wat tijd worden gegund alvorens dit verder te verwerken. Voor gebruik moet het deeg tussen 24 en 48 uur rusten in een koeling op 3 graden. Na deze periode kunnen de deegstukken worden gebakken op het vooraf ingestelde bakprogramma.

"Bake-it, zo makkelijk kan ultiem vers zijn."

De filosofie van Bakkerij Borgesius: 'Iedereen moet kunnen genieten van lekker vers brood. Versheid zorgt voor de beste beleving van smaak en kwaliteit'. Bakkerij Borgesius is een familiebedrijf dat bestaat sinds 1895. Vanaf de oprichting zijn kwaliteit, innovatie en passie voor brood de drijfveren waarmee Borgesius haar klanten altijd weet te verrassen. Borgesius werkt uitsluitend met hoogwaardige grondstoffen en gelooft in vooruitgang door innovatie.

Voor meer informatie over Bake-it kunt u kijken op de website van Borgesius Bake it.

Nieuwe lijn Stadskanaal

27-10-2015

Begin dit jaar is de nieuwe lijn in Stadskanaal in productie gegaan. De lijn verwerkt eigen desems en voordegen tot heerlijk brood met karakteristieke smaak en aroma. Door de lange rust- en rijstijden is de lijn tevens geschikt om onconventionele producten te maken met een ambachtelijke grove structuur en een vrijgeschoten model. De lijn is uitgerust met een stenen ovenvloer voor volledig gebakken vloerbroden en voor het maken van deegstukken die na het rijzen direct ingevroren worden.

Bron: Bakkers in bedrijf

Wagenpark uitgebreid met LNG-trekkers

15-09-2015

Borgesius heeft het wagenpark uitgebreid met 2 nieuwe Scania LNG trekkers. Voor de belevering van winkels in de stad heeft LNG, Liquefied Natural Gas (ofwel vloeibaar aardgas) dan ook de nodige voordelen.

Wagenpark uitgebreid met LNG-trekkers

Als maatschappelijk betrokken producent hechten wij veel waarde aan een schoon milieu. LNG als brandstof verbrandt veel schoner dan diesel: 90% minder uitstoot van fijnstof en NOx, en 15% minder uitstoot van CO2. Vervoer op LNG voldoet aan de voorgestelde euro 6 emissie-eisen.

Daarbij is de LNG motor 50% stiller dan een dieselmotor en voldoet dus aan de Piek-normering. LNG biedt dus ook mogelijkheden voor distributie tijdens de dagranden, waar nu strenge venstertijden gelden. Hierdoor creƫert LNG ook kansen om het transport te spreiden en de belasting van het wegennet te beperken.

Een LNG trekker heeft een actieradius van ongeveer 700 kilometer, waardoor deze alternatieve brandstof een prima alternatief is voor diesel. Voor het tanken van het sterk afgekoelde aardgas, waardoor het vloeibaar wordt, hebben de chauffeurs van Borgesius een uitgebreide instructie gevolgd.

Keuringsdienst van Waarde - Zuurdesem

26-09-2013

Keuringsdienst van Waarde - Zuurdesem

Zuurdesem gaat als zoete broodjes over de toonbank. Brood zoals het vroeger was. Ouderwets brood kun je in de fabriek ook nieuwerwets maken, maar hoe? De Keuringsdienst zoekt het uit.

Bekijk hier de uitzending.


Bake-it - gerezen ongebakken deegstukken

Electronicaweg 7-13
9503 GA Stadskanaal
T +31 (0)599 696555
F +31 (0)599 620380
E info.st@borgesius.nl