Hoe zit dat nu echt met… brood?

Brood, we eten het (bijna) elke dag. Maar wat weten we er eigenlijk over? Er bestaat nog veel onduidelijkheid over brood, daarom gaat Lize op pad om de broodjeaapverhalen te ontmaskeren.

bekijk de Appie Today video >

Borgesius-Bakkersland verder als Borgesius en Goedhart

14-05-2018 | Bakkersbedrijf Borgesius-Bakkersland splitst per 14 mei 2018 de combinatie op in meerdere zelfstandige bedrijven die verder gaan onder de namen Goedhart en Borgesius.

lees het hele persbericht >

Zijn we straks allemaal allergisch voor brood?

05-03-2018 | De een heeft een glutenallergie, de ander eet al helemaal geen brood meer en weer iemand anders wil alleen nog maar 'oergranen'. Hoe moeten we deze voedselhypes vanuit de wetenschap bekijken en wat staat ons nog te wachten? Prof. dr. Fred Brouns van Maastricht University praat je bij.

Bekijk hier de uitzending >

Maagaandeel niet-brood is onze grootste concurrent

Januari 2018 | Frits en Jan Borgesius. De broers die aan het roer staan van Bakkerij Goedhart Borgesius doen denken aan het advocatenduo Wim en Hans Anker: ze varen hun eigen koers en laten de waan van de dag voor wat die is. Winstbejag is niet hun doel, winst is een middel om het familiegoed hoog te houden en ervoor te zorgen dat ook hun kleinkinderen morgen bakker kunnen zijn. ‘Als we als branche het imago van brood weer op streek krijgen, is er een goede toekomst voor iedereen.’

Download artikel >

Keuringsdienst van Waarde - Zuurdesem

26-09-2013 | Zuurdesem gaat als zoete broodjes over de toonbank. Brood zoals het vroeger was. Ouderwets brood kun je in de fabriek ook nieuwerwets maken, maar hoe? De Keuringsdienst zoekt het uit.

Bekijk hier de uitzending >