Kwaliteit

"Een kwestie van afspraken, procedures en instelling."

Babette Weenink | hoofd kwaliteit

Borgesius onderscheidt zich naar haar klanten toe door het leveren van kwalitatief hoogwaardige producten. Borgesius streeft ernaar om de consument elke dag weer van heerlijk vers brood te voorzien. Deze doelstelling kan worden bereikt door het leveren van smakelijke kwaliteitsproducten, geproduceerd met het milieu in het achterhoofd. Met betrekking tot de kwaliteit en productieprocessen, onderscheiden we drie belangrijke thema's in al onze activiteiten, deze drie thema's vormen de 'hoekstenen' van het begrip kwaliteit:

  • voedselveiligheid
  • kwaliteit van het product
  • verpakking en gebruiksgemak

Een transparante supply chain is een belangrijk kwaliteitskenmerk van het beleid van Borgesius. Deze verantwoordelijkheid strekt zich uit tot en met de molenaar. Open, eerlijke en betrouwbare informatie in de gehele keten is een integraal onderdeel van het beleid van Borgesius. Alle grondstoffen die bij Borgesius worden verwerkt zijn traceerbaar en onze kwaliteitsdienst verstrekt onze klanten gedetailleerde informatie over productherkomst en -kwaliteit. Transparantie stelt Borgesius en haar klanten tevens in staat duidelijke beslissingen te nemen over zout, sensitieve producten, E-nummers en gebruik van biologisch geteelde grondstoffen. Controle hierop is alleen mogelijk als de keten volledig open en traceerbaar is. Het leveren van kwaliteit en daarmee voldoen aan de verwachting van de klant is een proces dat bij Borgesius constant bijgestuurd en verbeterd wordt.

Voedselveiligheid

Het constante proces van Borgesius zorgt ervoor dat de consument er op kan rekenen dat een broodje elke dag hetzelfde is in geur, smaak, vorm en ingrediënten. Het constante proces van Borgesius zorgt ervoor dat de consument er op kan rekenen dat een broodje elke dag hetzelfde is in geur, smaak, vorm en ingrediënten.

Certificering

Om de voedselveiligheid en voederveiligheid te kunnen garanderen heeft Borgesius een kwaliteitsmanagementsysteem opgezet en geïmplementeerd op basis van de HACCP principes en de diverse voedselveiligheidsstandaarden (o.a. BRC, IFS, GMP+ en diverse klantstandaarden).


Bake-it - gerezen ongebakken deegstukken

Electronicaweg 7-13
9503 GA Stadskanaal
T +31 (0)599 696555
F +31 (0)599 620380
E info.st@borgesius.nl