In de media

Terug naar het media overzicht.

Wagenpark uitgebreid met LNG-trekkers

15-09-2015

Borgesius heeft het wagenpark uitgebreid met 2 nieuwe Scania LNG trekkers. Voor de belevering van winkels in de stad heeft LNG, Liquefied Natural Gas (ofwel vloeibaar aardgas) dan ook de nodige voordelen.

Wagenpark uitgebreid met LNG-trekkers

Als maatschappelijk betrokken producent hechten wij veel waarde aan een schoon milieu. LNG als brandstof verbrandt veel schoner dan diesel: 90% minder uitstoot van fijnstof en NOx, en 15% minder uitstoot van CO2. Vervoer op LNG voldoet aan de voorgestelde euro 6 emissie-eisen.

Daarbij is de LNG motor 50% stiller dan een dieselmotor en voldoet dus aan de Piek-normering. LNG biedt dus ook mogelijkheden voor distributie tijdens de dagranden, waar nu strenge venstertijden gelden. Hierdoor creƫert LNG ook kansen om het transport te spreiden en de belasting van het wegennet te beperken.

Een LNG trekker heeft een actieradius van ongeveer 700 kilometer, waardoor deze alternatieve brandstof een prima alternatief is voor diesel. Voor het tanken van het sterk afgekoelde aardgas, waardoor het vloeibaar wordt, hebben de chauffeurs van Borgesius een uitgebreide instructie gevolgd.


Bake-it - gerezen ongebakken deegstukken

Electronicaweg 7-13
9503 GA Stadskanaal
T +31 (0)599 696555
F +31 (0)599 620380
E info.st@borgesius.nl