In de media

Terug naar het media overzicht.

Zb-bakery bij Brandoil Borculo

19-10-2015

De Brandoil vestiging in Borculo heeft sinds een kort een bakery-afdeling waar de klant zelf zijn broodjes smeert en belegt. Het zelfbedieningsconcept Belegschema is een ontwikkeling van bakkerij Borgesius in Leeuwarden vanuit de The Bread Office-gemakstak en groothandel Sligro. Het compacte meubel is vooral geschikt voor kleinere locaties waar een bakery-afdeling met bediening financieel niet rendabel is.

Zb-bakery bij Brandoil Borculo

Het zelfbedieningsconcept is ook geplaatst bij een tankstation in Doetinchem. “De ervaringen tot nog toe zijn goed,” laat shopmanager Iwan IJzerman bij Brandoil weten, “maar het concept vraagt ook om goede instructies van het personeel. Brood en beleg moeten regelmatig worden aangevuld en het vraagt in het begin tijd om dat onderdeel te laten uitmaken van de dagelijkse routine van medewerkers.”

Voor het concept Belegschema zijn speciale belegsoorten ontwikkeld die bij de vers afgebakken broodjes liggen. De vleeswaren zijn over het algemeen iets luxer dan de standaard belegsoorten als kaas en ham, maar bestaan bijvoorbeeld uit ‘brie met walnoot’, ‘omelet bacon’ of gehaktbal. Op de verpakkingen staan duidelijke instructies voor de gebruiker hoe het broodje op de meest eenvoudige manier is te beleggen.

Binnenkort wordt geëvalueerd bij welke afname aan brood en beleg een meubel interessant is voor een ondernemer.

Bron: @FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek


Bake-it - gerezen ongebakken deegstukken

Electronicaweg 7-13
9503 GA Stadskanaal
T +31 (0)599 696555
F +31 (0)599 620380
E info.st@borgesius.nl