Maatschappelijk verantwoord ondernemen

"Bij ons is het uitgangspunt dat alles wat wij aan voedingsmiddelen produceren ook in de voedselketen blijft."

Hennie Borgesius

"Wat je er niet in stopt, hoef je ook niet uit te leggen"

De allereerste broden werden gemaakt met een dun beslag van meel en water. Dit beslag is na een paar dagen klaar om een deeg van te maken en te bakken tot een heerlijk aromatisch broodje. De bakkerijen bakken brood met voordeeg en desems om de natuurlijk aanwezige aroma's en smaak in het brood volledig tot haar recht te laten komen. Bakkerij Borgesius maakt steeds meer brood op deze traditionele wijze. Deze manier van brood bakken is duurzaam doordat er geen gebruik wordt gemaakt van toevoegingen. Dit resulteert in een besparing op gebruik van verpakkingen en grondstofvervoer.

Footprint

Het begrip MVO is onlosmakelijk verbonden met de lange termijn visie van de familie. Duurzaam produceren zorgt ervoor dat generaties na ons ook van natuurlijke bronnen kunnen genieten. Bij de productie van brood staan we stil bij het verbruik van energie en de zogenaamde "footprint". Duurzaamheid is van belang voor de hele keten: van het graanveld tot aan de keukentafel.

Transport

Transport is een belangrijk aandachtspunt voor de bakkerij. Jaarlijks worden efficiëntieslagen gemaakt in het verbruik van energie. Het wagenpark bestaat uit de modernste vrachtwagens. De chauffeurs zijn getraind in "zuinig en energiebewust rijden", wat de afgelopen jaren heeft geresulteerd in een brandstofbesparing van 10%. Het brandstofverbruik van chauffeurs wordt maandelijks beoordeeld. Speciale softwareprogramma’s zorgen ervoor dat iedere route zo efficiënt mogelijk is. Alle klanten worden zo dicht mogelijk (lokaal) bij de bakkerij ingedeeld om een zo kort mogelijke afstand te realiseren. In samenspraak met de klant proberen wij zo min mogelijk kilometers te maken. Al ons transport wordt gedaan met zogenaamde “PIEK” vrachtwagens om zo geluidsarm mogelijk te kunnen laden en lossen. Dit jaar is Bakkerij Borgesius gestart met milieuvriendelijke LNG trucks waarmee we ons transport op een schonere en nog stillere manier kunnen uitvoeren.


Bake-it - gerezen ongebakken deegstukken

Electronicaweg 7-13
9503 GA Stadskanaal
T +31 (0)599 696555
F +31 (0)599 620380
E info.st@borgesius.nl