Familie van bakkers wordt bekroond met Koninklijk predicaat

30-06-2021 | PERSBERICHT | Het mag… “Na 125 jaar hard werken mogen we nu best even stilstaan bij dit bijzondere moment”, aldus Jan Borgesius. Groningse nuchterheid is goed en het brengt de bakkerijen Goedhart en Borgesius ver. Maar diezelfde nuchterheid kan er ook toe leiden dat je doorgaat, hard werkt en steeds weer focust op de volgende uitdaging. Trots zijn op wat je met elkaar hebt bereikt, daar zo nu en dan even bij stilstaan en elkaar een schouderklopje geven, is helemaal niet verkeerd.

Lees het hele artikel >

Bloemen voor brood

Aalsmeer, 24-03-2020 | Vanmorgen hebben Borgesius en Groenland, de handen ineengeslagen en zijn er 250 prachtige bossen bloemen met 50 tulpen en 20 rozen van Nederlandse telers geruild tegen 250 tassen met verschillende lekkere verse broodjes. Beide bedrijven zijn tegenover elkaar gevestigd op Green Park Aalsmeer. Voor alle bedrijven is het een uitdagende tijd en het is juist nu van groot belang om elkaar te steunen. Zo is de druk enorm op de leveranciers van de supermarkten.

Lees het hele artikel >

"We willen niks anders dan brood bakken"

In 1895 vestigt Goedhart Borgesius, grondlegger van het familiebedrijf, zich als lokale bakker te Wildervanck. 125 jaar later bakken de Goedhart- en Borgesius-bakkerijen brood voor heel Nederland. De essentie is hetzelfde gebleven: een puur en eerlijk product met versheid als belangrijkste ingrediënt.

Download food personality artikel >

Zo gezond is ons brood: 'Tarwe ten onrechte beschouwd als dik- en ziekmaker'

AD, 06-10-2019 | Voor het eerst in tien jaar eten we weer iets meer brood. In het eerste deel van 2019 aten we 3,5 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. De rekken liggen vol met broodsoorten, maar hoe gezond zijn ze? Lector voedingstechnologie Frank Van Boxstael scheidt het kaf van het koren en diëtiste Sanne Mouha zet de gezondste broden op een rij. Nederlanders zijn gek op brood en het imago wordt ook weer wat beter nadat koolhydraatvrije diëten -die als erg gezond werden gezien- lang populair waren.

Lees het hele artikel >

Nederlanders eten meer brood

Bakkerswereld, 12-09-2019 | Nederlanders eten weer meer brood, zo blijkt uit actuele cijfers van het Nederlands Bakkerij Centrum (NBC). In de eerste helft van 2019 is een stijging van 3,5 procent in het volume van brood te zien, gemeten ten opzichte van dezelfde periode in 2018. En dat is voor het eerst in tien jaar. Het stijgende volume van brood is mede te danken aan de vele aandacht voor brood in de media.

Lees het hele artikel >

Maagaandeel niet-brood is onze grootste concurrent

Januari 2018 | Frits en Jan Borgesius. De broers die aan het roer staan van Bakkerij Goedhart Borgesius doen denken aan het advocatenduo Wim en Hans Anker: ze varen hun eigen koers en laten de waan van de dag voor wat die is. Winstbejag is niet hun doel, winst is een middel om het familiegoed hoog te houden en ervoor te zorgen dat ook hun kleinkinderen morgen bakker kunnen zijn. ‘Als we als branche het imago van brood weer op streek krijgen, is er een goede toekomst voor iedereen.’

Download artikel >

Borgesius-Bakkersland verder als Borgesius en Goedhart

14-05-2018 | Bakkersbedrijf Borgesius-Bakkersland splitst per 14 mei 2018 de combinatie op in meerdere zelfstandige bedrijven die verder gaan onder de namen Goedhart en Borgesius. De familie Borgesius, die in november 2016 Bakkersland overnam van Parcom Capital B.V., neemt deze stap vanuit de wens flexibel te blijven in een branche waar dagverse producten centraal staan. Door het bedrijf te splitsen kan de familie haar klanten sneller, beter en efficiënter bedienen.

Lees het hele artikel >

Zijn we straks allemaal allergisch voor brood?

05-03-2018 | De een heeft een glutenallergie, de ander eet al helemaal geen brood meer en weer iemand anders wil alleen nog maar ‘oergranen’. Hoe moeten we deze voedselhypes vanuit de wetenschap bekijken en wat staat ons nog te wachten? Prof. dr. Fred Brouns van Maastricht University praat je bij.

BEKIJK HIER DE UITZENDING >

Nieuwe lijn Stadskanaal

27-10-2015 | Begin dit jaar is de nieuwe lijn in Stadskanaal in productie gegaan. De lijn verwerkt eigen desems en voordegen tot heerlijk brood met karakteristieke smaak en aroma. Door de lange rust- en rijstijden is de lijn tevens geschikt om onconventionele producten te maken met een ambachtelijke grove structuur en een vrijgeschoten model. De lijn is uitgerust met een stenen ovenvloer voor volledig gebakken vloerbroden en voor het maken van deegstukken die na het rijzen direct ingevroren worden.

Keuringsdienst van waarde - Zuurdesem

26-09-2013 | Zuurdesem gaat als zoete broodjes over de toonbank. Brood zoals het vroeger was. Ouderwets brood kun je in de fabriek ook nieuwerwets maken, maar hoe? De Keuringsdienst zoekt het uit.