Doelstellingen duurzaamheid

We zijn voortdurend bezig met het verminderen van onze milieu-impact, zowel in onze eigen productieprocessen als in onze keten. We minimaliseren ons energie- en grondstoffenverbruik, scheiden ons afval, gaan voedselverspilling tegen en stimuleren onze leveranciers om te verduurzamen.

Het bakken en leveren van zo duurzaam mogelijk brood is voor ons al jaren vanzelfsprekend. Energiebesparende maatregelen in onze bakkerijprocessen staan hoog in het vaandel en waar mogelijk leggen we zonnepanelen op onze daken en elektrificeren we ons (vracht)wagenpark.

Sinds 2018 berekenen we onze CO2-uitstoot. We hebben zicht op zowel onze eigen uitstoot (scope 1 & 2) als de uitstoot in een deel van onze keten (scope 3). Ons doel is om de scope 1 & 2 emissies met 50% en de scope 3 emissies met 15% te verlagen in 2030 t.o.v. 2018.